onsdag 19. mars 2014

Har du husket å klumpe med hunden din?

Massasje, kos og klumping hører med, særlig etter lange arbeidsdager
I Hundesport nr. 3-2014 er hundens sanser hovedtema, og der kommer de bl.a inn på at berøring og det å hvile sammen er like viktig som aktiviteter og trening. Dette er noe aktive hundefolk har lett for å glemme. Når byttet er felt, sporet er gått, prøven er slutt eller BIR og BIM er plassert, så åker ofte pelsdotten inn i buret og sjefen sikter på nærmeste kaffekopp. 

I min bok skal hunden ha plass i teltet, hvis den vil.
Klumping er en viktig sosial funksjon i alle hundeflokker, fra valper til voksne. I min flokk klapper, koser og 'klumper' vi derfor så ofte vi kan, både ute og hjemme. Aredhel har sin plass på soverommet, om enn ikke i senga. På tur er tar vi oss tid til massasje og kos når vi tar pauser eller hiver av oss sekkene og slår leir for kvelden. Selvfølgelig får hun være med inn i teltet. "Klumping" er vel så viktig for å bygge tilhørighet, tillit og flokkfølelse som å markere lederskap gjennom kommandoer og handling. 

Når det er sagt så tror jeg ikke vi er noe særtilfelle, i alle fall ikke i bernermiljøet hvor det er vanlig at de mest innpelsa får abstinens allerede i god tid før lunsj.

Hvile og nærhet, to like viktige sider av samme sak

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar