onsdag 5. februar 2014

Hurra for Karlsen!


Jeg vil bruke litt plass på å hylle en ekte bernerhelt, Ove Karlsen fra Førre i Tysvær kommune i Rogaland. Den innsatsen han la for dagen da han ble tipset om at en hund hadde falt i vannet og holdt på å drukne kan ikke fullroses nok. Videoen havnet på youtube nylig, et drøyt år etter at dramaet utspant seg. Helt fortjent deles opptaket verden rundt, og han blir omtalt i flere internasjonale aviser, -og i Dagbladet.

Her er det snakk om å være rett mann på rett plass i rett tid. Karlsen, som er dykker med ymse redningskurs, dro på seg dykkerdrakt, gikk i vannet og fikk den stakkars berneren opp på isen og trukket inn på trygg grunn med tau. Selv kom han seg opp ved å bruke skrutrekkere som ispigger.

Hadde jeg hatt en heltemedalje med korslagte sverd, briljanter og eikeløv å dele ut, skulle Ove Karlsen ha fått den, med tilhørende hornorkester, ordfører, faner og flagg.

På vegne av alle bernereiere, og sikkert alle andre hundeeiere også; Tusen takk for strålende innsats!

Og til dere andre: Sett lenke på hunden når dere går i nærheten av is, med eller uten åpnet vann! Med mindre du alltid har med deg tørrdrakt og langt tau i sekken da. Og selv da vil det være en fordel å unngå ufrivillige bad på denne årstiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar