fredag 1. november 2013

Nei, skulle du sett...

En bekjent postet en lenke på Facebook til en nettside der en valpefabrikk i Slovakia tilbyr sine tjenester og raseutvalg. Nysgjerrig som jeg er klikket jeg meg inn for å se nærmere på elendigheten. Og der, på siden hvor tilgjengelige raser blir annonsert, dro jeg øyeblikkelig kjensel på bildet av berner sennenhunden. Bildet av Emma Tunet's C/Bamse har jeg egenhendig tatt den 27. juli 2009 på Kolvgrovheia i Hyllestad. Følger du med på bildeserien oppe til høyre, dukker det før eller siden opp der også.

Om jeg ble sur for at de har brukt bildet uten mitt vitende? Gjett om. Men det som svir mest er at bildet blir brukt til å markedsføre avl og oppdrett som ikke på noen måte kan forsvares hverken med tanke på rasestandard eller dyrevelferd. At de opererer med et minstekjøp på tjue -20- hunder er hjerteskjærende.

Følgende e-post ble forfattet og avsendt i intens adrenalinrus:
To anyone responsible.

Can you explain to me how on earth you got the permission to use my picture of my bernese mountaindog on your puppymill export site?

Please remove it immediately! And besides, your orthography is as horrible as your business. You can't even spell the breeds name correct.

I await your response.

Jan Roar Sekkelsten,
Norway
Ikke at jeg har noen særlig håp om at de følger opp anmodningen om å fjerne bildet eller forklare seg. Noe må man gjøre for å få utløp for sinne, sorg og frustrasjon når man ikke kan sende en rasende horde berner-ildsjeler på bakmennene.

Om jeg faktisk får svar, så skal jeg holde dere oppdatert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar