tirsdag 13. september 2011

Mens vi venter på fredag, 2:4

De tre musketerer. Foto: © Nina Bless, Blomsterdalen
Fra oppdretter Hege i Brekke kommer det meldinger om at den obligatoriske valpetorturen er overstått. Det vil si biltur, veterinærsjekk, vaksine og ID-chipping. Det betyr at ting er i rute og at forberedelsene går sin gang. Før fredag skal de i tillegg ha ormekur og en omgang kloklipping. Jeg tror den godeste oppdretteren skal være glad for at hun bare har tre valper å klargjøre, og ikke fjorten.

Forberedelser er det her i heimen også. Planene er lagt for hvilke regler som skal gjelde fra ankomsten for både to og firbeinte. Det er 22 år siden vi hadde valp sist. Vi kommer sikkert til å støte på ting vi burde tenkt på tidligere, men vi skal i alle fall ha crocs og paraply klar ved døra når lille frøken viser tegn på at det er noen dråper som presser på. Døgnrytmen er også planlagt. Vi er heldige sånn sett, for kona er absolutt A-menneske, mens jeg er utprega B-menneske og virker best på kvelden. Med litt justering betyr det at det ikke er så mange timene hver natt hvor vi behøver å overlappe med soving begge to den tida det tar for Aredhel å lære seg å holde på dråpene. Vi håper jo å redusere antall dammer innendørs til et minimum.

Aktivitetene utendørs må også tilpasses alder og vekst. I starten blir det frilek og kontakttrening inne på området til borettlaget, men vi skal nok ganske snart begynne å tusle litt oppover veien mot andre lekeplasser og den store skogen. Fjell- og toppturer får vente til snøen går utpå vårparten. Kanskje passer det å debutere på samme topp til samme tid som turen du ser video av nedenfor. Den ble laget på en tur til Fauskevarden i starten av mai for halvannet år siden. Damene i huset shoppet i langåpne kjøpesenter, mens Bamse og jeg altså benyttet anledningen til å sjekke hvor mye snø det var igjen på 850 meters høyde. Men før den tid skal vi også komme oss ned i parken og møte de andre valpene på trenings- og sosialiseringskveldene til den lokale hundeklubben.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar